logo

Banjalučka pivara predstavila prvo ejl pivo u regiji
PDF Print E-mail

„Nektar special“ – pivo bogate i jedinstvene arome

Banjalučka pivara je predstavila “Nektar special” prvo domaće ejl pivo u regiji. “Nektar special” je pivo bogate i jedinstvene arome, proizvedeno u ograničenoj, prazničnoj seriji. „Nektar special“ je namjenjen svim pivopijama koje imaju instančan osjećaj za miris i okus i koje priželjkuju iskustvo uživanja u kompleksnoj i čistoj aromi pravog ejl piva.

„Željeli smo da svim ljubiteljima piva omogućimo jedinstveno iznenađenje iz Banjalučke pivare za predstojeće praznike. “Nektar special“ je naš način da se zahvalimo za bezrezervnu podršku naših potrošača, jer je ovo zaista jedinstveno pivo na tržištu. Banjalučka pivara i dalje će nastaviti da razvija pivarsku industriju, da razmišlja i proizvodi nove proizvode, i da pomjera granice kad su u pitanju inovacije u našoj branši“, rekao je Nikolas Peni, generalni direktor Banjalučke pivare.

nektar-specijal-prew web 

Ejl je vrsta piva kod kojeg kvasac fermentira pri višoj temperaturi s drugim sojevima kvasca koji daju intenzivan karakter pivu, uz dodatak sorti hmelja s pretežno voćnom i cvjetnom aromom.

„Nektar special“ je jedino pivo gornjeg vrenja koje se proizvodi u regiji i inače ejl nije karakteristično piće za naše podneblje. Koristili smo poseban soj kvasca koji fermentira na visokim temperaturama, za razliku od naših drugih piva koja fermentiraju na nižim temperaturama. Pored toga, kombinovali smo dvije vrste slada koje su prošle specijalan proces sušenja kao i aromatičnu sortu hmelja i proizveli smo pivo jedinstvenog, punog okusa, specifične arome i karakteristične, tamnije boje. Preporučujemo da se služi i pije na temperaturi od 10 stepeni celzijusa uz prave prijatelje i bogatu trpezu“, rekao je Radovan Rakić, direktor proizvodnje Banjalučke pivare.

„Nektar special“ je proizveden u ograničenoj seriji i sadrži 4,8 odsto alkohola. “Nektar special” dolazi s posebno dizajniranom čašom koja pivopijama omogućuje potpuno uživanje u punoći i bogatom okusu jedinog domaćeg ejl piva.