logo

Nagrada za doprinos razvoju društvene odgovornosti u 2014.godini
PDF Print E-mail

Banjalučka pivara je dobitnik nagrade za doprinos razvoju korporativne društvene odgovornosti koju dodjeljuje Privredna komora Republike Srpske.

Privredna komora Republike Srpske, u okviru 12. manifestacije „Izbor najuspješnijih u privredi RS za 2014. godinu“ dodijelila je u petak, 27. marta, priznanja privrednim društvima koja su u prošloj godini zabilježila najbolje rezultate u poslovanju. Na završnoj ceremoniji ove manifestacije nagradu je u ime preduzeća primila Mirjana Jovanović, direktorica finansijsko-informatičkog sektora. Pored Pivare, za doprinos razvoju korporativne društvene odgovornosti u 2014. godini priznanja su dobila privredna društva „M:tel“, „Banjalučka pivara“ i „ArcelorMittal“ Prijedor.

Banjalučka pivara je dugoročno opredijeljena za jačanje domaće proizvodnje u Republici Srpskoj, što podrazumijeva i stratešku posvećenost zaštiti životne sredine i smanjenju zagađenja, te racionalizaciju korištenja prirodnih resursa u proizvodnji. U skladu s tim osamdesetpet odsto (počev od 2012.god.) proizvoda se pakuje u povratnu ambalažu. Aktivno se radi na efikasnom korištenju vode i energije, na razvoju domaće sorte ječma i pročišćavanju otpadnih voda. Svoje poslovanje usmjerava prema željama svojih potrošača i u potpunosti je posvećena napretku i poboljšanju kvaliteta. To je i jedan od načina da odgovori na potrebe svojih 230 zaposlenih i preko 600 dobavljača i kupaca iz RS s kojima posluje. Pivara prepoznaje potrebe lokalne zajednice, te odgovornost prema zajednici postavlja kao jedan od najviših prioriteta poslovanja i stoga je direktno uključena u više od 400 aktivnosti u oblasti sporta, kulture, obrazovanja i projekata podrške lokalnoj zajednici. U prošloj godini, Banjalučka pivara je bila učesnik u pružanju pomoći stanovništvu ugroženom u poplavama.