logo

Upravni odbor
PDF Print E-mail

Ragnar A Tryggvason

eagnarRagnar Tryggvason je neizvršni član i predsjednik Upravnog odbora Banjalučke Pivare a.d.
Ragnar u Odbor donosi velika tehnička znanja u pivarskoj industriji, koja je sticao radeći na raznim poslovima  u industriji proizvodnje piva više od 30 godina. Prije ulaska njegove neprocjenjive savjetodavne uloge o tehničkim pitanjima u odbor 2006. godine, Ragnar je proveo četiri godine radeći kao projekt menadžer Heineken grupe u Rusiji, za sve projekte za 10 Heineken pivara u Rusiji, s ukupno 18 miliona hektolitara tehničkih kapaciteta . U periodu od 1998 do 2002 radio je kao tehnički direktor Bravo International-a u Rusiji, zadužen za izgradnju pivare s tehničkim kapacitetom 5,2 miliona hektolitara. Prije toga, je proveo gotovo dvadeset godina radeći kao tehnički direktor u različitim punionicama (Bravo International, Baltic Bottling Plant, Sanitas/Pepsi Cola, Viking brewery) s kapacitetom od 120,000 hektolitara do 650,000 hektolitara, u Rusiji i Islandu.

Kevin Smith

kevinKevin Smith je neizvršni, nezavisni član Upravnog odbora Banjalučke pivare a.d.

Od 2008. godine, Kevin radi za kompaniju GRF Advisors – čije su aktivnosti najviše fokusirane na područje Balkana. Deset godina prije tog zaposlenja je radio u Jugoistočnoj Evropi: kao finansijski direktor za kompaniju Balkan Pharma/Actavis u Bugarskoj (1999-2003.g.), direktor za novo-kupljenu podružnicu kompanije Actavis u Turskoj (2004-05.g.), direktor novo-privatizovane Banjalučke pivare a.d. (2006.), a zatim kompanije Landmark Property Management SA. Prije toga, u periodu od 25 godina, je radio na raznim finansijskim poslovima iz oblasti farmaceutike i rudarstva u Evropi i Africi. Kevin je prvo stekao diplomu hemijskog inžinjera, a zatim diplome iz inžinjerstva, ekonomije i finansija, a takođe je i kvalifikovani računovođa u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Travis Willis Davis

trawisTravis Willis Davis je neizvršni, nezavisni član Upravnog odbora Banjalučke pivare a.d.

Travis je partner u Altima Partners LLP, firmi za upravljanje alternativnim ulaganjima, kojoj se pridružio 2004. godine. U sklopu Altima Partners LLP, Travis je vršio ulaganja u privatna i javna društva, u specijalne projekte u različitim privrednim sektorima, kako u razvijajućim se, tako i razvijenim tržištima.
Travis je zvanje diplomiranog ekonomiste stekao 1999. godine u London School of Economics, da bi narednih pet godina i više proveo kao dio savjetodavnog tima u sektoru investicionog bankarstva u ING Barings u Londonu, pružajući savjete kompanijama o pripajanjima i preuzimanjima društava, prikupljanju sredstava putem dokapitalizacije ili kreditiranja, korporativnom restuktuiranju i javnim emisijama hartija od vrijednosti u brojnim privrednim granama.

Travis je član odbora i predsjednik Odbora za reviziju u El Tejar Limited, društvu iz agrarnog sektora, koje posluje u Latinskoj Americi, kao i član odbora u Orion Energy Pte. Limited, društvu, koje se bavi proizvodnjom i prodajom nafte u Ekvadoru. Travis je tokom godina služio kao član upravnih odbora više društava, u koje je investirao.

Mirjana Jovanović

mirjanaMirjana Jovanović je postala dio pivarske porodice krajem 2007. godine. Uspješno obavljajući poslove pomoćnika finansijskog direktora brzo je napredovala, da bi već polovinom 2008. godine preuzela ulogu finansijskog direktora Banjalučke pivare a.d. (direktora finansijsko-informatičkog sektora).

Sa sobom je donijela višegodišnje iskustvo iz raznih oblasti finansija (javne & korporativne finansije, investiciono bankarstvo), menadžmenta, konzaltinga, itd. Otkako je 2004. godine magistrirala poslovnu upravu (finansije, menadžment) na Vanderbilt unverzitetu, SAD, Mirjana se u slobodno vrijeme posvećuje i raznovrsnim razvojnim projektima (voditelj odjela za ekonomske odnose think tanka „Klub 2015“ iz Banje Luke, pro-bono konsultant za mala i srednja preduzeća, itd.) i predavačkim aktivnostima.

Mirjana je izvršni član i potpredsjednik Upravnog odbora Banjalučke pivare a.d. od aprila 2010. godine.